Vitaliteit

In maart 2014 kreeg ik de diagnose kanker. Dan staat je leven even stil. Ik moest flink aan de bak met een stevig behandel traject. Maar het bijzondere is dat ik er mentaal en fysiek veel sterker uit gekomen ben. Ik bleek een enorme veerkracht te hebben. Met vallen en opstaan kom je erachter hoe sterk je eigenlijk bent. Ik heb veel bijzondere dingen gedaan en veel bijzondere en inspirerende mensen ontmoet. Het heeft mijn leven veranderd in de zin van intenser leven, meer genieten van mijn kinderen en familie & vrienden. Ook ben ik andere prioriteiten gaan stellen (meer bewegen, gezonder eten, rust/ontspanning/mediteren en nog veel meer). Ook werd me duidelijk hoe tevreden ik eigenlijk mag zijn over wat ik de afgelopen jaren allemaal voor moois heb mogen doen en ook hoe leuk ik mijn werk eigenlijk vind en wat dat me allemaal gebracht heeft.

Na mijn diagnose in maart 2014 ben ik al heel snel begonnen om mijn persoonlijke (verander)proces op papier te zetten. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot een lezing en 2 workshops: LEEF bewust & KIES bewust. Ook ben ik allerlei avonturen aangegaan met ijskoud water geinspireerd door een workshop bij 'the Iceman' Wim Hof.

Vitaliteit workshops

Sinds 2014 bied ik 2 nieuwe vitaliteit workshops aan: workshop 'LEEF bewust' en Workshop 'KIES bewust'. Workshop LEEF bewust richt zich op mensen die een boost in vitaliteit kunnen gebruiken. Workshop KIES bewust is een preventie workshop die zich richt op 'vitale' mensen. Beide workshops duren 1 dag (2 dagdelen en vinden plaats op een inspirerende locatie).

In beide workshop neem ik de deelnemers mee in mijn persoonlijke process van de afgelopen jaren. Door mijn verhaal te delen daag ik ze uit om te kijken naar hun persoonlijke vitaliteit. Fysieke vitaliteit (voeding en bewegen) maar ook mentale vitaliteit (stress, rust, ontspanning, ..) en de persoonlijke keuzes die ze maken (of niet) op dit vlak.

Tijdens de workshops wil ik in eerste instantie mensen bewust maken van hun persoonlijke vitaliteit, vervolgens wil ik ze aanzetten tot denken (wat zou ik willen veranderen?) en tenslotte wil ik ze aanzetten tot actie (wat ga ik doen?=actieplan). Op deze wijze gaan deelnemers met een concreet actieplan naar huis en aan de slag. Terugkomsessies kunnen op individueel verzoek worden ingepland.

Lezingen (Inspiratie & Kou)

Sinds 2014 geef ik lezingen over wat er met mij is gebeurd toen ik de diagnose kanker kreeg. Mijn diagnose bevatte een beperkte levensverwachting. Dan staat je leven plotsklaps stil. Ik bleef overeind door lieve mensen om me heen, maar vooral door ...

Lees meer

Workshop Leef bewust

In workshop 'LEEF bewust' heb ik het verhaal van mijn lezing uitgebreid met interactieve oefeningen voor de workshop deelnemers. Ik probeer door het vertellen van mijn verhaal mensen te raken en in beweging te krijgen. Dit doe ik door ...

Lees meer

Workshop Kies bewust

Deze workshop is een 'preventie' workshop en richt zich op 'gezonde' mensen. Alhoewel de content in grote mate lijkt op die van 'LEEF bewust' wordt deze content toch anders belicht. Het gaat veel meer over de KEUZES die we als individu elke dag maken ...

Lees meer