Jan Bert ter Steege

Mijn naam is Jan Bert ter Steege. Ik ben in 1968 geboren in Friesland. Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik in 1988 sociale geografie gaan studeren aan de rijsuniversiteit van Groningen (RUG). In 1994 ben ik afgestudeerd. Na mijn studie ben ik gelijk in het bedrijfsleven aan de slag gegaan. Eerst in de logistiek/retail en later in de (IT) consultancy. Hier ben ik in aanraking gekomen met het vak van project manager dat ik sinds 1998 uitoefen en sind 2007 als zelfstandig (onafhankelijk) adviseur/interim manager.

Naast adviseren sta ik ook graag met mn voeten in de klei door operationeel leiding te geven aan verander trajecten (interim management).

In mijn priveleven ben ik alleenstaand en vader van twee zoons. Ik ben sportief van aard wat zich uit in veel (berg)wandelen, fietsen en open-water zwemmen.

Kerncompetenties Jan Bert

project management ervaring
Als senior project manager ben ik goed in staat om projecten te ontwerpen en uit te voeren. Ik vind het mooi om complexe project management vraagstukken te analyseren, te ordenen en structureren en om te zetten in uitvoerbare projectplannen. Ik kan me goed manifesteren in de politieke krachtenvelden in een organisatie en ik kan er ook richting aan geven (autonome handelswijze).

management stijl
Mijn management stijl kenmerkt zich door een resultaatgerichte houding met daarbij voldoende aandacht voor het individu. Projectplannen maak ik graag samen met het team maar er zijn ook momenten waarop je zelfstandig knopen moet doorhakken. Confrontaties ga ik daarbij niet uit te weg. ik zoek ze soms zelf bewust op om grezen te verkennen.

Ik geef er de voorkeur aan om als teamplayer te functioneren; samen staan we sterk!

trainer / workshop leider
Ik ben een zeer ervaren trainer / workshop leider. Ik werk graag vanuit een theoretisch kader (mensen bagage meegeven, ook ter naslag) dat ik aanvul met veel praktijkvoorbeelden. Ik zoek bewust interactie met de cursisten door met hen in gesprek te gaan over hun leerdoelen en de invulling daarvan. Mijn trainingen worden gekenmerkt door een open, veilige en dynamische leeromgeving.

spreker
Als spreker sta ik mijn mannetje wel op het podium. Ik vertel openhartig over mijn periode van ziek-en-beter worden en alle levenslessen die ik daarbij heb opgedaan. Ik zoek daarbij actief naar interactie met de toehouders. Door enthousiasme hoop ik anderen te inspireren tot een nieuwe vitalere levenstijl.