Lezingen vitaliteit

Ik geef lezingen aan organisaties waarin ik vertel hoe ik in 2014 de diagnose kanker heb gekregen en hoe ik daarmee 'gedeald' heb. In eerste instantie was er paniek maar toen de rook enigszins was opgetrokken heb ik een plan gemaakt met als doel: overleven. Een plan dat gebaseerd was en is op ‘positief denken’ en ‘de schouders eronder’.

Mijn plan was en is (naast de reguliere medische behandeling) gericht op het verhogen van mijn mentale & fysieke veerkracht. Door doelen te stellen voor: rust, ontspanning, stressvermindering, meditatie, spiritualiteit, voeding en bewegen heb ik voor mezelf een koers bepaald. Door focus en wilskracht en discipline heb ik dit plan voor het grootste gedeelte kunnen uitvoeren. Inmiddels voel ik me mentaal en fysiek fitter dan ooit.

Een van de onderdelen uit mijn plan was het volgen van een workshop bij Wim Hof (the Iceman). Ik werd gegrepen. Dus daarna elke dag onder de koude douche. Nu zwem ik het hele jaar door in zee (zomer en winter) en heb ik al heel veel mensen (ook kanker patienten) mogen inspireren tot deze geweldige (vitaliteit bevorderende) hobby.

Workshop Leef bewust

In workshop 'LEEF bewust' heb ik het verhaal van mijn lezing uitgebreid met interactieve oefeningen voor de workshop deelnemers. Ik probeer door het vertellen van mijn verhaal mensen te raken en in beweging te krijgen. Dit doe ik door ...

Lees meer

Workshop Kies bewust

Deze workshop is een 'preventie' workshop en richt zich op 'gezonde' mensen. Alhoewel de content in grote mate lijkt op die van 'LEEF bewust' wordt deze content toch anders belicht. Het gaat veel meer over de KEUZES die we als individu elke dag maken ...

Lees meer