Project management trainingen

Sinds 1999 heb ik honderden cursisten gehad als trainer in project en programma management. Deze trainingen heb ik altijd gedaan in parallel met operationeel project management. Mijn cursisten hebben dat altijd gewaardeerd omdat ik daardoor kan putten uit een grote dosis praktijkvoorbeelden. Mijn trainingen kennen een theoretische basis met veel praktijkoefeningen. Project management = doen!

Ik ontwikkel op verzoek van klanten vaak maatwerk trainingsmateriaal. Deze trainingen worden dan incompany gehouden maar kunnen ook op externe locaties plaatsvinden. Afhankelijk van het type training varieert de duur van een halve dag tot 1 dag tot soms wel 3 dagen (incl. case oefeningen).

Mijn trainingen bevatten een gevarieerde content van Prince2, PMI en Scrum en veel oefeningen gebasseerd op de praktijk. Naast project management theorie is er ook voldoende aandacht voor de gedragmatige kant van de project management rol (gewenst gedrag).

Interim project & programma management

Als interim project- of programmamanager heb ik veel ervaring met het stellen van doelen (scoping) en het (bege)leiden van teams in het tot een goed einde brengen van een project (van start tot finish).

Lees meer

Vitaliteit workshops

Sinds 2014 bied ik 2 nieuwe vitaliteit workshops aan: workshop 'LEEF bewust' en Workshop 'KIES bewust'. Workshop LEEF bewust richt zich op mensen die een boost in vitaliteit kunnen gebruiken. Workshop KIES bewust is een preventie workshop die zich richt op 'vitale' mensen. Op de pagina over vitaliteit kun je meer over deze workshops lezen.

Lees meer

Lezingen (Inspiratie & Kou)

Sinds 2014 geef ik lezingen over wat er met mij is gebeurd toen ik de diagnose kanker kreeg. Mijn diagnose bevatte een beperkte levensverwachting. Dan staat je leven plotsklaps stil. Ik bleef overeind door lieve mensen om me heen, maar vooral door ...

Lees meer