Interim project & programma management

Als interim project of programma manager heb ik veel ervaring met het stellen van doelen (scoping) en het (bege)leiden van teams in het tot een goed einde brengen van een project (van start tot finish) met een goed resultaat tot gevolg. Als mensgericht manager werk ik graag samen en verbind. Je kunt het immers nooit alleen!

Situaties waarvoor organisaties mij inhuren zijn:

  1. als een project zeer complex is
  2. als er tijdelijk expertise en menskracht ontbreekt
  3. in noodsituaties (project loopt vast)
  4. bij coaching van minder ervaren project managers
  5. voor een projectscan met bijbehorend verbeteradvies/actieplan
  6. ....

Qua type project manager ben ik niet alleen bezig met de planning & control maar ben ik ook graag inhoudelijk op de hoogte. Ik wil weten waar het project over gaat. Dit betekent dit ik me naast de gebruikelijke project management verantwoordelijkheden ook zeker verdiep in de inhoudelijke kant van de projecten.

Tot slot voel ik me als een vis in het water op alle niveaus in een organisatie (van werkvloer t/m bestuurskamer).

Project management trainingen

Sinds 1999 heb ik honderden cursisten gehad in project- en programmamanagement. Deze trainingen heb ik altijd gedaan in parallel met operationeel project management. Mijn cursisten hebben dat gewaardeerd omdat ...

Lees meer

Vitaliteit workshops

Sinds 2014 bied ik 2 nieuwe vitaliteit workshops aan: workshop 'LEEF bewust' en Workshop 'KIES bewust'. Workshop LEEF bewust richt zich op mensen die een boost in vitaliteit kunnen gebruiken. Workshop KIES bewust is een preventie workshop die zich richt op 'vitale' mensen. Op de pagina over vitaliteit kun je meer over deze workshops lezen.

Lees meer

Lezingen (Inspiratie & Kou)

Sinds 2014 geef ik lezingen over wat er met mij is gebeurd toen ik de diagnose kanker kreeg. Mijn diagnose bevatte een beperkte levensverwachting. Dan staat je leven plotsklaps stil. Ik bleef overeind door lieve mensen om me heen, maar vooral door ...

Lees meer